Behandelingen

Uw hond wordt gestyled zoals u dat wil of volgens de ras standaard.
De term trimmen is een algemene naam voor het inkorten of uitdunnen van de vacht.
Dit kan op verschillenden manieren, afhankelijk van de vachtsoort van de hond.

Plukken of Strippen:

Het plukken van een vacht is niets anders dan het handmatig verwijderen van loszittend haar uit de harde bovenvacht. Er wordt enkel haar verwijderd dat uitgegroeid is en los in de haarschacht zit. De hond van vroeger met deze zogenaamde plukvacht kon zelf de losse haren kwijtraken doordat ze door bosjes en struikgewas liepen zodat de losse haren in de takken achterblijven. Tegenwoordig moet de mens onze huishond hier een handje bij helpen. Wanneer de hond "plukrijp" is zullen de haren makkelijk te plukken zijn. De hond zal dan voor het grootste gedeelte geplukt kunnen worden. Op sommige plekken zoals de onderkant poten, snuit en geslachtsdelen is het plukken vaak niet mogelijk en ook pijnlijk voor de hond. Deze plekken zullen dan geknipt worden.

Voorbeelden van plukhonden zijn: Ruwharige teckel, Ruwharige Jack Russel, Cairn terrier, West Highland White Terriër.

Scheren:

Scheren is het inkorten van de vacht met behulp van een speciaal op de hondenvacht afgestemde tondeuse. Dit kan op verschillende lengtes variërend van 3 mm tot 30 mm. Het scheren van honden met een dikke ondervacht is af te raden omdat de ondervacht dan nog sterker zal verdikken.

Honden die vaak geschoren worden zijn: Poedel, Bouvier, Boomer, Maltezer.

Wassen en Föhnen:

Trimsalon Spatters Bergen de behandeling Wassen en Föhnen Voor het wassen van uw hond maak ik gebruik van zeer goede en zachte shampoos welke een frisse en schone vacht geven. Na het wassen, wordt de vacht goed geborsteld en uitgeföhnd. Voor het föhnen gebruik ik een zogenaamde “waterblazer”. Dit is een zware föhn die het water letterlijk uit de vacht blaast. Deze wordt niet warmer dan 30 graden, zodat de huid niet kan worden aangetast door oververhitting. Een schone en goed uitgeföhnde vacht is de basis voor een perfect model.

Oren schoonmaken:

Zowel kortharige als langharige honden komen in de trimsalon voor een wasbeurt. De hond word met een speciale shampoo gewassen, daarna droog gefohnd. Als uw hond vlooien heeft gebruik ik een speciale vlooienshampoo.

Nagels knippen:

Nagels knippen bij welk huisdier dan ook is soms nodig. Niet bij ieder dier slijten de nagels op natuurlijke wijze vaak zien we wanneer de dieren ouder worden de stand van de poten veranderd en daardoor kunnen blijven doorgroeien, dus deze moeten dan geknipt worden om ingegroeide nagels te voorkomen.

trim4paws

Drogen:

Na het bad worden de honden gedroogd met een waterblazer en/of föhn. Het voordeel van de waterblazer is dat deze de vacht goed "open" legt en eventuele oneffenheden zoals wondjes, huidaandoeningen & parasieten naar voren kunnen komen.

Open chat
×

Powered by WhatsApp Chat

× How can I help you?